Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Vizsgálatok

Longitudinális Komplex Vizsgálat (LongiKid)

Jelenleg Magyarországon az egyetlen olyan neuro-szenzomotoros teszt, amely 3 hónapos kortól 11 éves korig azonos szempontok mentén követi a gyermek fejlődését és a vizsgált életkorokban jellemzi a gyermek mozgásos (motoros), értelmi (kognitív) és viselkedés profilját. Ezáltal korai életkorokban azonosítható az atipikus vagy eltérő fejlődés, az idegrendszer érésének zavara, lassúsága.

Állapot- és mozgásvizsgálat (ÁMV)

Neuro-szenzomotoros szűrőeljárás, amely 5 éves kortól alkalmas az idegrendszer érési zavar azonosítására és a sikeres iskolai beváláshoz szükséges funkciók mérésére.

Sikertörténet

Gyermekünk családi körben teljesen felszabadultan visel­kedett, de hamar észre­vettük, hogy idege­nekkel nem áll szóba, szégyenlősen visel­kedik. A bölcsődében a gondozónénikkel egy évig nem állt szóba, az oviban is csak a leg­szüksé­gesebb kommu­nikációt foly­tatta óvónőivel. Kiscsoport végére súlyosbodni láttuk a tüneteket, előfordult, hogy nagyszüleivel sem volt hajlandó kommunikálni, pedig napi kapcsolatban voltak. Felmerült az elektív mutizmus (helyhez kötött hallónémaság) gyanúja. Mátét elvittük logopédushoz, de ott csak egy foglalkozást kapott összesen.