Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

TSMT-II (csoportos terápia) sikertörténetei

Olivér az egyéni terápiát Mónikánál kezdte, mert mozgása összerendezetlen, koordinálatlan, egyensúlyérzéke bizonytalan, grafomotorikája éretlen volt. Az egyéni terápia is sok javulást hozott, majd Olivér Mónika javaslatára átkerült a csoportos terápiába heti két alkalommal egy tanéven keresztül.

Mátéval először TSMT-I-et végeztünk, mert óvodás korában bizonyos részképességei el voltak maradva a korához képest. Már az egyéni terápia is fejlődést mutatott, de jobbnak láttuk, ha az iskolakezdés előtt egy csoportos terápián is részt vesz, mert a figyelme könnyen elkalandozott, a jobb-bal irányokat is felcserélte sokszor. Ezen kívül azt tapasztaltuk, hogy nagyon rosszul érintette a mindennapokban, ha valamiben nem ő az első.

Barnabás mozgása elég elmaradott volt, figyelme gyakran elkalandozott és meglehetősen sokat hisztizett. Először Alapozó terápiára jártunk, aztán felmerült a TSMT lehetősége heti két alkalommal.

Noellel azért fordultunk Mónikához, mert a viselkedésében problémát láttam. Nem tudtam, hogy nem ért dolgokat vagy nem akarja megérteni az önfejűsége miatt. Az elvégzett vizsgálat után Mónika csoportos TSMT terápiát javasolt Noelnek, ami heti két alkalommal történt a délutáni órákban egy jól felszerelt tornateremben.

Miklóskát az iskolakezdéshez szétszórtnak, figyelmetlennek és kissé játékosnak tartottuk, ugyanakkor visszatartani sem akartuk még egy évet az oviban.

Lilla kiskora óta mozgékony, aktív kisgyerek volt. Nehezen tudott megülni, csak ha nagyon muszáj volt, akkor is csak kis időre. Minden nagyon érdekelte és érdekli is a mai napig. Állandóan jött-ment, nagyon aktív volt egész nap. Aztán elkezdődött az iskola. Bár iskolaérett volt, mégsem tudott megülni az órákon, hamar elfáradt abban, hogy nem mozoghatott kedvére és egész nap csak ülnie kellett.