Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Szilárd (6 éves, óvodás)

TSMT-I (egyéni terápia)

Szilárdot 4 évesen mérték fel az óvodájában, ahol kiderült, hogy izomtónusa feszes, bizonytalan az egyensúlyérzéke, figyelemzavara van, nem tud és nem is akar biciklizni tanulni. Akkor hallottunk először a TSMT-ről, amit el is kezdtünk, de sok változást nem tapasztaltunk. Hamarosan Tatabányára költöztünk, ekkor iskolakezdés előtt voltunk egy évvel. Tudtuk, hogy valami nincs rendben, Szilárd mert nem akart mászókázni, biciklizni, mint a többi gyerek, fejét is mindig csak lógatta.

Ekkor kerestem fel Mónikát, aki egy felmérés után -amin én is jelen voltam- mondta, hogy éretlen a gyermekem idegrendszere és a terápia folytatását javasolta. Mónika által írt feladatsor teljesen más volt, mint amit azelőtt csináltunk. Először nehéz volt Szilárdnak, mert hamar elfáradt, de mindig sikerült rávennünk, bíztatnunk. Már négy hét után lehetett látni a fejlődést, ugyanis már fel mert mászni a mászókára. Egyre összetettebb feladatok következtek, amelyek egyre nagyobb odafigyelést kívántak. Az eredmények engem is megleptek, Szilárd hatalmas fejlődésen ment át. Mára első osztályos tanuló és nincs semmiféle tanulási problémánk.

Hála Mónikának, aki nélkül ez nem sikerült volna. Köszönet a türelméért! Szívből tudom ajánlani mindenkinek, mert jó szakember.