Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Ricsi (2 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Ricsi koraszülött volt, így nem tudtam, hogy mennyire lehet lemaradása és ha van, az mennyire normális mértékű. 15 hónaposan még nem ült meg egyenes háttal, csak féloldalt támaszkodva, és segítséggel sem tudott még menni. Sajnos a gyerekorvosunk és a védőnő is megnyugtatott, hogy majd beindul magától minden. Kezdetektől fogva gondoltam, láttam, hogy nincs rendben a fejlődése.

Hosszas keresgélés után Dévény gyógytornászhoz vittem, aki megállapította, hogy Ricsi hypotón és spasztikus egyszerre, csoda, hogy eddig eljutott a mozgásfejlődése. 20 hónapos koráig kapta a kezeléseket. Akkor elindult Ricsi. Úgy vettem észre, hogy bár a járás beindult, de egyszerű dolgokat, amiket mondtam neki, nem értett meg, például hozd ide a labdát! – csak nézett rám mit akarok. Ekkor gondoltam a fejlesztésre. Elvittem a Gekkoba. Ott mondták először, hogy mi a probléma, de ebben TSMT terapeuta tud segíteni. A BHRG Alapítvány honlapját ajánlották. Így találtam meg Mónikát.

Négy hónapja csináljuk a TSMT-t. Ricsi azóta nagyon sokat fejlődött. Mindent megért, amit mondunk neki és megérteti magát. A száját a hangokra formázza. Amikor még nem ismertük a TSMT-t, csak sikított és hisztizett, a fejlesztőpedagógus nem tudott vele mit kezdeni. Most már végigcsinálja vele a feladatokat és minden játék érdekli. Utasításra abbahagyja és csinálja a következőt. A TSMT feladatokat is ügyesen végzi otthon, tudja a feladatokat, a sorrendjüket.

Köszönöm a segítséget, nagyon hálásak vagyunk az eredményért! Jó lenne, ha a gyerekorvosok és a védőnők is felhívnák a szülők figyelmét a TSMT-re, ha eltérő fejlődésmenetet tapasztalnak egy kisgyereknél!