Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Milán (5 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Milán megszületését köve­tően már éreztük, hogy különös kisfiú. Feltűnt, hogy a vele korú gyerekek nyu­godtabbak, de akkor büszke szülőként nem foglalkoztunk ezzel, mert emellett barát­ságos és nyitott volt. Állan­dó mozgásban volt, minden­be belekezdett, de rögtön abba is hagyta. Az óvoda­pedagógusok is jelezték, hogy figyelme könnyen el­terelhető, koncentrációja terhelés hatására gyengül, ezért teljesítménye ingadozó. Nagyon elkeseredettek vol­tunk, úgy éreztük, hogy nevelésünk csődöt mondott.

Először egy pszichológust kerestünk fel, aki megnyugtatott minket, hogy minden rendben van, Milán a korának megfelelően fejlődik. Ez jó érzéssel töltött el minket, de mindennapi tapasztalataink nem hagytak nyugodni.

Egy ismerősömnek köszönhetően jutottunk el Mónikához és ismertük meg a TSMT terápiát. A terápiát fél évig végeztük, amihez nem kevés kitartásra és türelemre volt szükség, de megérte, mert Milánnál elindította az érési folyamatokat. Az első TSMT tréninget követően már észleltük a változás első jeleit: a 45 perces tornák a gyakorlás alatt a felére csökkentek. Milán sokkal nyugodtabb lett, elkezdett rajzolni (amit korábban soha nem tett), étvágya javult. Figyelmét nehezen tudta még összpontosítani, és a számolással komoly problémái voltak.

A második TSMT tréninget követően ugrásszerű lett a fejlődése. Mozgása koordináltabb lett, sikerélményei lettek, ami boldoggá tette, viselkedése jó irányba változott. A szemkontaktust még nehezen tartotta. Néhány hét múlva viselkedésében némi visszaesést tapasztaltunk, de ez átmeneti volt. A harmadik TSMT tréning feladatait sikerült gyorsan elsajátítania, mozgása, számolási készsége napról-napra javult, a feladatok közben képes volt a szemkontaktust fenntartani. Azt vettük észre, hogy a feladataira már jobban koncentrál, kevesebbet beszél közötte. Játékában a finommozgások fejlődése is megfigyelhető, legózik. Rajzai egyre szebbek. Boldogabb, kiegyensúlyozottabb. Sokat mesél az óvodában történtekről, társairól, sikerélményeiről.

Mónika első találkozásunk óta nagy hatással van Milánra. Pozitív visszajelzései folyamatosan erősítik kisfiam önbizalmát, aki ezáltal motiváltnak érzi magát. Köszönjük a segítséget és az értünk tett eredményes munkát.