Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Lóci (5 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Gyermekemnél 5 éves korá­ban iskolaérettségi vizs­gá­latot végeztek kérésemre, mert szociálisan éretlennek tartottam korosztályához képest: nehezen teremtett kapcsolatot társaival, lassú és fáradékony volt. Ugyan­ebben az évben egy szem­orvost is felkerestünk, aki az első 5 perc után kijelentette, hogy Lóci idegrendszere éretlen és mozgásterápiát javasolt.

Az általunk ismert mozgásterápiák közül azért választottuk a TSMT-t, mert a feladatok betanítása után a szülő otthoni környezetben, játékos formában fejlesztheti gyermeke képességeit, anélkül, hogy felhívná figyelmét a hiányosságaira, gyengeségeire. Mónikához fordultam segítségért. A tréninget becsülettel végigtornáztuk, ahogy le volt írva. A mozgásos feladatok nagyon megnyerték tetszésünket, mert feladatai egyszerűek, játékosak, változatosak.

A tréningek befejezése után sokszor játszott még az eszközökkel, a nagylabdáról nézte este a mesét, sokáig azon ülve tanult később. Férjem nem hitt benne, de ha kellett, segített, leginkább a plédben lengetésben. A lezáró kontroll vizsgálat után bevallotta, hogy ő is tapasztalta Lóci figyelmében a javulást.

Fiam azóta iskolás, kitűnő tanuló, több tanulmányi versenyen sikeresen szerepel, ezenkívül klarinétozik.

Mónika közvetlen, barátságos személyisége nagyban hozzájárult Lóci sikereihez. Nyugodt, kedves, segítőkész. Találkozásaink alkalmával egyéb jellegű problémákkal is bátran fordulhattunk hozzá: ötletekkel, tanácsokkal látott el, vagy megfelelő szakemberhez irányított minket. Nagy erőssége, hogy a problémákat, feladatokat úgy magyarázza el, hogy az nekünk, laikusoknak is érthetővé válik. Nem csalódtunk a TSMT terápiában. Nincs nagyobb öröme a szülőnek, amikor gyermekét sikeresnek látja. Mi is örülünk Lóci eredményeinek, szívesen ajánljuk másoknak is.