Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Lilla (8 éves, 2. osztályos)

TSMT-II (csoportos terápia)

Lilla kiskora óta mozgékony, aktív kisgyerek volt. Nehezen tudott megülni, csak ha nagyon muszáj volt, akkor is csak kis időre. Minden nagyon érdekelte és érdekli is a mai napig. Állandóan jött-ment, nagyon aktív volt egész nap. Aztán elkezdődött az iskola. Bár iskolaérett volt, mégsem tudott megülni az órákon, hamar elfáradt abban, hogy nem mozoghatott kedvére és egész nap csak ülnie kellett.

Először Alapozó terápiára jártunk 4 hónapon keresztül. Már ekkor voltak jelei annak, hogy Lillának erre szüksége van, ez a pár hónap is rengeteg fejlődést mutatott nála.

A második osztály megkezdésekor kerültünk át Szántó Mónika TSMT csoportjába, ami hatalmas fejlődés volt Lillának. Először a tornatanárnő dicsérte meg, hogy mennyit változott előnyére: nyugodtabb lett, jobban tudott figyelni, koncentrálni az órákon. A tanulás más terén is voltak elmaradások, amelyek év vége felé nagyon szépen helyreálltak: a feladatokat megértette, a tudnivalók leülepedtek.

A torna nagyon sokat segített neki és nekünk a magatartásbeli változásokban. Sokkal kezelhetőbb lett, jobban tud koncentrálni, kiegyensúlyozottabb a közérzete.

Mónika és tudása sokat segített ebben a változásban. Az órák tartalmasak, eszközökben gazdagok voltak. A feladatok, amiket a gyerkőcök végigcsináltak, hatalmas odafigyelést igényeltek, amiket heti két alkalommal délután jókedvűen és lelkesen végeztek.

Az órákat időnként mi szülők is megnézhettük, lányom munkájáról fejlődéséről rendszeresen tájékoztatva voltam. Mónika segítőkész volt, tanácsokkal látott el, más szakembereket is ajánlott, ha szükség volt rá.

Köszönöm szépen Mónika!