Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Lackó (5 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Nagyobbik fiúnkat bátor­tala­nabb­nak, ügyet­lenebb­nek láttuk, és mivel nyári születésű, nem szerettük volna siettetni az iskolát. Ezzel óvónői is egyetértettek, mert lassúnak látták a feladathelyzetekben, ezen kívül nem szeretett rajzolni sem.

Az ő javaslatukra kerestük fel Mónikát, és ismertük meg a TSMT terápiát. A felmérés után több problémára derült fény: hypotónia, éretlenség, téri tájékozódási problémák, melyek a későbbiekben tanulási nehézséghez vezethetnek.

Mind a felmérés, mind a terápia játékos, mozgásos feladatokból áll, miközben mondókázunk, énekelünk. A havi találkozók, kontrollok új tréningek betanulása egyrészt költséghatékony, másrészt a lehető legrugalmasabb módja a terápiavégzésnek. Nem kell nap-nap után időre rohangálni, otthon a család időbeosztásához igazítható. A feladatok mind a szülő, mind a gyermek számára tartalmas, szórakoztató közös elfoglaltságot jelent. Bár Lackóval nem mindig volt móka a tornázás, mert alapból nem mozgott szívesen, és időnként nagy kihívást jelentett számunkra, hogy rávegyük, de mivel nagyon hamar láttuk pozitív eredményeit, ezért kitartóak voltunk.

Hét tréninget tornáztunk végig. A záró felmérés eredményei beigazolták azt a fejlődést, amit mi is tapasztaltunk a mindennapokban. Míg első osztályban előfordult nála az írásban és az olvasásban betűtévesztés, -kihagyás, -keverés, ékezetek lehagyása, most már magabiztosan, jól olvas, nyelvi versenyeken kiemelkedő eredménnyel vesz részt, kitűnő tanuló.

Az eddig elért eredmények minden fáradtságot megértek. Köszönet és örök hála.