Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Hanna (4 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Hannát 4 évesen vittem Mónikához TSMT-re. A mód­szert a védőnőnk ajánlotta. Gyógytornász vagyok, így a mozgásterápia nem volt idegen számomra. Utána­olvastam, és úgy gondol­tam, segíthet a lányomnak. A problémát a társas kapcsolataiban, emberekhez való viszonyában láttam. Alapvetően egy nyugodt, okos, jó gyerek, aki ismeretlenek társaságában teljesen visszahúzódott. Az oviban a többi gyerekkel nem foglalkozott, csak magában volt el. A játszó­téren csak olyan játékokkal játszott, amivel más gyerek nem. Ha mégis odajöttek, szólt, hogy menjünk el onnan.

Mozgásfejlődését gyógytornászként rendben találtam, ugrálása volt csak kicsit merev. A TSMT feladatokat szívesen csinálta, bár az új feladatsorokat az elején nem szerette, csak ha már könnyen mentek néhány alkalom után. Ez is pozitív hatása a terápiának, hogy látja, amelyik feladattal az elején vesződünk, azt gyakorlással egy idő után meg tudja csinálni, sikerélményt ad.

A negyedik tréning után már számos változás állt be Hannánál. Társaságban oldottabban viselkedik, a játszótéren már nem csak megtűri maga mellett a gyerekeket, hanem közösen játszik velük. Már az oviban is szívesen játszik a gyerekekkel, és láttam olyat is, hogy vitázott velük, meg merte mondani a véleményét. A mozgásán is látom a változást: ügyesebben használja a játszótéri játékokat, megtanult 1 lábon ugrálni (holott ez nem volt a feladatok között). A lépcsőházban egyedül mer menni belül is, már nem zavarja a mélység. Magától elkezdett olvasni, 6-7 betűs szavakat összeolvas.

Mónikához szívesen jártunk. Kedves, szakmailag abszolút kompetens, pontos, a gyakorlatokat világosan elmondta, bemutatta, segített, magyarázott. Hannához és hozzám is nagyon kedvesen állt. Jól tudtunk vele együttműködni, látom a közös munka gyümölcsét és jó szível ajánlom mindenkinek, akinek szüksége van rá.