Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Botond (3 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Botond 10/10 Apgar értékkel született. Minden mozgásformát időben produkált, beszédfejlődése is a „nagykönyv” szerint alakult. Nagyon okos, mindent megért, végrehajt, hamar megjegyzi a mondókákat, de…

Mónikához azért fordultam, mert Boti nagyon aktív, pörgős. Szeret játszani, kirakózni, de nem tud egy helben megülni, egyfolytában fészkelődik, sőt el is megy egy kört futni. Mivel nagytestvérénél is alkalmaztuk a TSMT-t, így nem volt ismeretlen számomra a sok pozitív hatása.

Az első alakalommal Mónikánál egy állapotfelmérés történt, melynek eredménye visszaigazolta félelmeimet: jó képességű, de valóban figyelemzavaros a mi Botink. Heti 3-5x kellett itthon végezni a betanított feladatsort, amit Boti nagyon élvezett. Sokszor nem volt egyszerű feladat napi szinten „munkára” bírnom Botit, mert előfordult, hogy nem volt kedve hozzá. De tudtam, hogy csinálni kell, mert nagyon megéri. Láttam, hogy napról-napra ügyesedik, egyre jobban csinálja a feladatokat és a mindennapokban is koncentráltabb lett. A bölcsődében már 2 hét után jelezték, hogy sokkal nyugodtabb lett, leül játszani, könnyebben köthető le a figyelme.

A terápia fél évig tartott. Továbbra is mozgékony kisgyerek, de az óvónéni azt mondja, Boti a csoport esze. Ezt a TSMT okosító feladatainak köszönhetjük.

Ha még egyszer választanom kellene, újból a TSMT-t és Mónikát választanám.