Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Bendegúz (2,5 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Bendegúz átlagos terhességből időre és szép méretekkel érkezett családunkba. Egyéves koráig semmi furcsát nem vettünk észre rajta, aztán egyre több jel mutatott arra, hogy más, mint a többi gyerek. Például fix utakon mehettünk, amiről nem lehetett eltérni, jaktál, éjjel akár órákig, megszagol mindent, tornyot csak úgy épít, hogy a számok felfelé legyenek. Amikor szomorú volt, nem lehetett felvenni megvigasztalni, inkább elbújt jaktálni és közben olyan hangokat adott ki, mint egy kis ősember. Autizmusra gyanakodtunk. És kezdődött a harc, hogyan lehet egészséges és teljes az élete, mit tudunk tenni. Hat hónapnyi könyörgés után elindultunk a vizsgálatokkal teli úton. Tetőtől-talpig országosan elismert és jónevű helyeken megvizsgálták Bendegúzt. Ahány szakember nézte, annyiféle terápiát javasoltak. A diagnózis egybecsengő volt, amit mi is tudtunk: mozgásában és beszédében lemaradt kortársaihoz képest, fejleszteni kell. Azt tapasztaltuk, hogy a korai fejlesztés nemigazán működött, a bürokrácia és a szakemberek óraszám-hiánya miatt.

Hamar eljutottunk Mónihoz, aki első alakalommal is szimpatikus, megbízható személynek tűnt. Ekkor Bendegúz már 2,5 éves volt, csak pár szót mondott, sok fura dolga volt.

Móni felmérte a gyereket, majd betanultunk egy feladatsort, amit otthon kellett nekünk szülőknek végeznünk Bendegúzzal. Azt gondoljuk, hogy a TSMT a leggazdaságosabb, leghatékonyabb terápia a terápiák közül, de csak akkor, ha a kiírt mennyiséget betartjuk.

Ahogy ment az idő, Bendegúz egyre ügyesebb lett, már nem csak mi értettük mit mond, hanem más is. Nagyon büszkék voltunk rá, hogy bár le van maradva kortársaihoz képest, de BESZÉL, KIFEJEZI MAGÁT! A TSMT eredménye szemmel látható volt.

A korai fejlesztésben Móni volt az egyetlen pontunk, akire számíthattunk, tanácsot kérhettünk és kaptunk és tevőlegesen is tett Bendegúzért. Móni jó szakember, akiben feltétel nélkül meg tudtam bízni. Kifejezhetetlen, amit neki köszönhetünk. Nagyon-nagyon köszönöm, amit Bendegúzért és értünk tett. Bárki, akinek a gyermeke fejlesztésre szorul, ilyen jó szakemberekkel vegye magát és gyermekét körbe. Sokat számít a fejlődésben.