Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Barna (5 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Barna nagyon félénk kisfiú, akinek zárkózottsága sokszor agresszióban nyilvánult meg. Előtte jártunk pszichológushoz, de kézzelfogható eredményre nem jutottunk több hónap kezelés után sem. Barna nem engedte vigasztalni magát, dührohamokat kapott a legkisebb tiltástól vagy nemleges választól. Ilyenkor a szobájába rohant és becsapta az ajtót. Az óvodából is nagyon sok panasz érkezett, verekedett, nehezen volt kezelhető. Idegenekkel nem kommunikált, sőt határozottan elutasította a számára ismeretlen emberek közeledését, akár gyerk, akár felnőtt volt az illető.

A TSMT-ből 5 tréninget csináltunk végig. Már az első hónapban javulást vettünk észre az itthoni viselkedésében és az óvodából is pozitív visszajelzéseket kaptunk. A dühkitörései teljesen megszűntek, az indokolatlan agresszió is csökkent. Fél év múlva újabb felmérésre került sor, melynek eredménye is igazolta, hogy valóban hatásos volt a sokszor kemény munkával járó 6 hónap. Eredményei 80-100%  közé estek.

Azt nem állíthatom, hogy nyitott, nagyszájú kisfiú vált Barnából, mert az idegenektől való tartózkodása nem tűnt el teljesen, de mindenképpen oldódott. Az indokolatlan agresszió megszűnt, elkezdett verbálisan problémát megoldani.

Mónika egy tündér! Emberileg és szakmailag is! Kedves, türelmes, ugyanakkor határozott és nem engedi a lazsálást. Bármilyen kérdésünk, kételyünk volt, segített. Semmi nem kerülte el a figyelmét és mindig mindenre emlékezett, ami a korábbi foglalkozásokon történt. Bátran ajánlom bárkinek. Másik két gyermekünket mi is el fogjuk vinni egy felmérésre.