Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Anna (3 hónapos)

TSMT-I (egyéni terápia)

Gyermekem zavar­talan ter­hesség 40. hetében oxigén­­hiánnyal született, magzat­­vize meconiumos volt, léle­gez­tetni kellett. A gyermek­klinika PIC részlegére került, ahol testhőmérsékletét, fejét lehűtötték és ebben az állapotban tartották 3 napig. Izomzatáról megálla­pították, hogy hypotón. Fentiek miatt a Katona-módszert tanították be nekünk a kórházban, mely napi 6-szor 30 perc tor­názást jelentett.

Ezt 1 hónapig bírtuk, majd áttértünk a TSMT-re Mónikához, és javaslatára mellette párhozamosan Dévény tornára vittük Annát. Mónika 3 havonta vizsgálta Anna állapotát, és fejlődésének megfelelően 4-6 hetente állította össze azt a mozgásos feladatsort, amit heti 4-5 alakalommal végeztünk otthon.

A tornák hatására Anna eljutott odáig, hogy minden mozgásformát a megfelelő időben megtanulta, és begyakorolta. Az egyéves tesztje már tökéletesre sikerült. Ma ott tartunk (4 éves), hogy semmilyen terápiára, fejlesztésre nincs szüksége, semmilyen eltérés nem tapasztalható nála az egészségesen született gyerekekhez képest.

Mónika végig figyelemmel kísérte és segítette Anna fejlődését, sokat segített a nehéz időszakban nyújtott támogatása, bíztatása. Maximális szerepe volt abban, hogy Anna behozta lemaradásait és 1 éves korára utolérte kortársait.