Szántó Mónika

Tanúsított TSMT terapeuta
Szakvizsgázott fejlesztőpedagógus
+36 70 334-6711

Mozgásterápia • TSMT terápia

Anna (1,5 éves)

TSMT-I (egyéni terápia)

Kislányunk 2900gr-mal született természetes úton a 35. héten 10/10 Apgar értékkel. Eleinte úgy tűnt, hogy minden rendben, majd egyre inkább elmaradt kor­társaitól. Bár a mozgás­fejlődés szakaszait produkál­ta, de ez nagyon vontatott formában történt. A kora­gondozó gyógytornájára kezdtünk járni, aminek kü­lönösebb hatását nem észleltük. 19 hónaposan generazilált hypotóniát álla­pítottak meg nála. Ekkor kerültünk Szántó Mónikához TSMT tornára.

Kislányunk ebben az időszakban kapaszkodva lépegetett, de leginkább mászott, szókincse néhány szóból állt, nagyon rossz volt az egyensúlya, környezetével nehezen teremtett kapcsolatot.

Az egyénre szabott feladatok játékosan fejlesztették az egyensúlyát, erősítették az izomzatát és indították be a beszédét. Csak 4 hónapja kezdtük a TSMT-t, de a javulás elég látványos. Jelenleg körülbelül 65 kifejezést használ (köztük igéket, 2 szavas mondatokat), 4-ig oda-vissza elszámol, mondókázik, rajzol, önállóan jár, elkezdett egyedül kapaszkodva lépcsőzni és gyorsan is tud menni, amit ő futásnak hív. Szókincs napról-napra bővül. Szereti a szerepjátékokat, szeret a maga módján táncolni és énekelni, sokkal nyitottabb a világ felé.

Nagyon sokat köszönhetünk a TSMT tornának és Szántó Mónikának, bátran merem ajánlani minden szülőnek.

Neurológus édesanya